ZANIMLJIVOSTI

Zanimljivosti u nogometnom svijetu

Nogomet
Sheffield
ElClasico
Lopta
Hulk
Messi
Kopačke
Stadion
Brazil
Cristiano
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
PlayPause
Slider

Najbizarniji trenuci u nogometu

Lopta u nogometu nije ubila nikoga, ali zato udar groma je. 1998. godine u republici Kongo, udar groma usmrtio je 11 igrača dok je tridesetak igrača i navijača teže povrijeđeno. Kako je to sve izgledalo uvjerite se u video snimci.

 

Na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj 1982. godine igrala se utakmica između Francuske i Kuvajta. Rezultat je bio 3:1 te su Francuzi postigli i četvrti gol pri čemu su igrači Kuvajta protestirali jer su čuli sudački zvižduk netom prije je postignut pogodak. Na teren je izašao i predsjednik Nogometnog saveza Kuvajta koji je urlao na Ruskog sudca te je zaprijetio da će povući svoje igrače s terena. Tako je četvrti gol Francuske poništen, a utakmica se nastavila. To je jedini trenutak u povijesti nogometnih prvenstava da je gol poništen nakon protesta van terena.

 

2006. godine u Brazilu se igrala utakmica između Santacruzensea i Atletico Sorocabe. Atletico je vodio 1:0 te se igrao zadnji minut utakmice. Igrač Santacruzensea je ubacio loptu te napadač udarivši loptu promašio gol. Kada su se igrači razišli s gola, tada na scenu stupa sakupljač lopti koji se ušuljao na teren i gurnuo loptu u gol. Sutkinja se okrenula i mahinalno pokazala na centar vidjevši loptu u golu. Igrači su protestirali ali bezuspješno. Rezultat je završio 1:1.

Tri žuta kartona na istoj utakmici za Šimunića

Hrvatski reprezentativac Josip Šimunić jedini je fnogometaš koji je na nekoj utakmici Svjetskog prvenstva dobio čak tri žuta kartona! To se dogodilo u lipnju 2006. godine na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj kad je engleski sudac na susretu protiv Australije igraču “kockastih“ javne opomene pokazao u 61, 89. i 90. minuti.

Sudacl je nakon što je Šimuniću pokazao drugi žuti, propustio dpokazati i crveni karton i ovog igrača uputi u svlačionicu. Šimunić je to iskoristio i ostao na terenu do kraja utakmice. Nakon što je odsvirao kraj, sudac je Šimunicu dodijelio još jedan, ukupno treći žuti karton, nakon kojeg mu je pokazao i crveni. Meč je završen nerješenim rezultatom 2:2 i “klokani“ su se svakako plasirali u nastavak natjecanja, a da je rezultat kojim slučajem bio drugačiji, došlo bi do velikog skandala. Graham Poll se nakon ovog skandala, povukao na godinu dana iz nogometa.


“Kada su Australijanci izjednačili na 2:2, bilo je dosta tenzije. Prije nadoknade isključio sam Emertona, a Šimuniću pokazao drugi žuti karton i upisao ga u pogrešan stupac, kod australijskih igrača. U zadnjim sekundama utakmice dao sam mu i treći žuti karton i isključio ga. Trebalo mi je 20 minuta da shvatim kakvu sam grešku napravio… Da me je FIFA i izabrala da sudim finale, mislim da bih odbio. Šimunić mi je preko jednog hrvatskog sudca poslao dres sa potpisom. Nije bilo nikakve poruke, mogao mi je barem nešto napisati. Kako bilo, dres mi je odlično poslužio za pranje automobila.“ – rekao je Graham Poll mnogo godina kasnije o toj čuvenoj situaciji.

Podsjetite se jedne od najbizarnijih situacija u povijesti svjetskih prvenstava u nogometu.