post

Vatreno ludilo – Nigerija je pala

Zlatko Dalić odlično je pripremio sastav za okršaj protiv brze i neugodne Nigerije. Postava je bila više napadačka, a taktika se isplatila. Igra nije bila najbriljantnija ali se došlo do pobjede od 2-0 autogolom Eteba te jedanaestercem kojeg je realizirao Luka Modrić.

Tri boda u ovom susretu vatrene su stavila na prvo mjestoskupine skupine D, čime su vatreni znatno pojačala šanse za prolaz u drugi krug.

skupina D

Vatreni su mogli i bolje, ali rezultat je dovoljan

U 14. minuti Rebić izvanredno prolazi svog čuvara te dodaje loptu Mandžukiću u šesnaesterac koji je ostavlja Perišiću za udarac, no on za dlaku promašuje gol. Tek par minuta kasnije iz daljine se okušao i Andrej Kramarić .

Nigerija je odlučila zaigrati i na našoj polovici terena. U 22. minuti su napravili barikadu oko hrvatskog šesnaesterca, no sve je završilo nepreciznim udarcem iz daljine Iwobija . Pet minuta kasnije Rebić se našao na odličnoj poziciji u šesnaestercu za namjestiti udarac suigračima, no sudac Sandro Ricci svirao je prekršaj.

Još jednom je zaprijetila Hrvatska i to ovaj put uspješno. Rebić je proslijedio loptu Mandžukiću čiji udarac Etebo  skreće u mrežu te hrvatska autogolom dolazi u vodstvo.

U 49. minuti Moses puca Striniću kroz noge, ali lopta završava pored gola. Nigerijski pritisak se nastavlja, tri minute kasnije Iwobi  nestvarno lako rješava dva hrvatska braniča, no njegov udarac je blokiran.

Super Orlovi opet prijete, ali udarac glavom Ighala kupi Subašić, a minutu nakon u igru ulazi Brozović koji mijenja Kramarića, što bi značilo da se Modrićeva uloga rotira u onu napadački orijentiranu.

Najstrožu kaznu dobili su Nigerijci u 70. minuti kada je Mandžukić iznudio penal, a jedanaesterac za 2:0 je realizirao Modrić!

U 78. minuti je u igru ušao Mateo Kovačić umjesto Ante Rebića. Upravo je Kovačić imao najbolju situaciju za zabiti gol u sudčevoj nadoknadi. Pucao je u Nigerijskog golmana te od gola nije bilo ništa.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *