post

Platili ga 30 milijuna eura – danas ga prodaju

Napušta klub do kraja prijelaznog roka

Iz Napolija odlazi Nikola Maksimović, kojeg su prije samo godinu i po dana platili skoro 30 milijuna eura, te su sve prilike da će napustiti klub do kraja ovog prijelaznog roka.

Srpski nogometaš Nikola Maksimović sigurno će napustiti Napoli do kraja siječnja, izjavio je sportski direktor Napolija Christian Guintoli.

Ruski Spartak zainteresiran

Ruski prvak, Spartak iz Moskve pokazao je najveći interes. Ozbiljni u namjeri da ga angažuju su i Benevento, kao i Chievo i Sassuolo.

“Maksimovića žele mnogi klubovi, ali čini mi se da je najbliži Spartaku”, rekao je Guintoli za Arenanapoli.

U talijanskim medijima se pisalo da je Spartak spreman poslati ponudu od 14 milijuna eura za transfer Napoliju, a Maksimoviću plaću od dva milijuna. Prema posljednjim informacijama, u utrku se uključio i Zenit, koji želi upariti srpski reprezentativni tandem u obrani. Ove sezone odigrao je samo dvije utakmice u Serie A, ukupno 95 minuta.

Napoli je bio uporan u namjeri da dovede Maksimovića Spominjali su se čak i Chelsea i Manchester United kao opcije za srpskog reprezentativca. Gazda Napolija je vršio pritisak, pregovori su konstantno trajali i u Torino je stigla ponuda Napolija vrijedna 25 milijuna eura.

I dok se predsjednik Torina Cairo razmišljao da li da je prihvati, Maksimović je napravio glupost i odlučio štrajkati. Prestao je sa treninzima, vratio se i u Srbiju i nadao se da će tako natjerati klub da prihvati ponudu. Tek tada je Cairo pobijesnio i digao je cijenu na 30 milijuna eura.

Napoli je probao razne modele, nudio bonuse, igrače, ali sve dok nije dostigao Cairovu željenu granicu nije mogao dobiti Maksimovića.

Maksimović je igrao 19 puta za reprezentaciju Srbije i bio je dio tima koji je izborio plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *