post

Hrvatska reprezentacija stigla u kamp Šumska rapsodija

‘Vatreni’ stigli u kamp

Samo sat vremena vožnje od Sankt Peterburga, nalazi se kamp Šumska rapsodija u mjestu Iličevo. ‘Vatreni’ su stigli u subotu oko 23 sata. Zanimljivo je to da je tada još bio dan jer je su tom dijelu Europe takozvane bijele noći. Temperatura je bila sobnih 20-ak stupnjeva. Idealno za nogometnu utakmicu. U kampu Šumska rapsodija boravit će hrvatski reprezentativci tokom ovogodišnjeg svjetskog prvenstva.

Pojačana sigurnost

Rusi nisu štedjeli na sigurnosti, stoga u kamp smiju ulaziti samo igrači, stručni stožer te službeno osoblje. Da ne bi netko slučajno pokušao ući kroz šumski dio, Ruska policija je rasporedila svoje snage i po šumi.

Prilikom samog dolaska, autobus se sa igračima nije zaustavljao Projurio je pokraj okupljenih novinara i nekolicine navijača koji su nestrpljivo čekali na dolazak hrvatske reprezentacije. Bus se odmah uputio ispred hotela kako bi igrači mogli u miru otići na spavanje.

Kako je već i napomenuto, ispred rampe je bila nekolicina navijača. Bilo ih je iz raznih dijelova Hrvatske.

Prvo zagrijavanje na Ruskom tlu

Igrači su jutros odradili lagan trening. Odigrali su i utakmicu ‘mladi’ protiv ‘starih’ u kojoj su ‘stari’ uvjerljivo dobili ‘mlade’

U obližnjem mjestu Roščino na rivijeri na Baltičkom moru bit će baza hrvatske nogometne reprezentacije i u resortu Šumska rapsodija provodit će vrijeme. Prva je utakmica protiv Nigerije u Kalinjingradu 16. lipnja, druga protiv Argentine u Nižnjem Novgorodu 21. lipnja, a treća protiv Islanda u Rostovu na Donu 26. lipnja.

Nadamo se kako ćemo kasnije putovati u Kazanj ili Nižnji Novgorod ako prođemo skupinu. Vrijeme je poluoblačno, ali toplo, nekih 20 stupnjeva Celzijevih. Zanimljivost u ovom dijelu Europe su tzv. bijele noći. Kad smo sinoć došli u kamp oko 23 sata, još je bio dan. Iza ponoći tek se spušta sumrak i oko 3 sata opet izlazi sunce. Cijeli dan je prohladno, ali ima sunca.

 

Poslušajte ovogodišnju navijačku pjesmu “Moja Croatia”.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *