post

Bišćan nakon dvostruke krune dobio otkaz

Službeno! Bišćan više nije trener Olimpije

Dva dana nakon što je Bišćan s ljubljanskom Olimpijom osvojio dvostruku krunu, predsjednik mu je dao otkaz. Navijači su prosvjedovali protiv te odluke, ali  se predsjednik Milan Mandarić nije dvoumio te je ostao pri svojoj odluci.

Ovako se oglasio Bišćan: “Zahvaljujem predsjedniku na povjerenju, hvala svim zaposlenicima kluba i svima koji su pridonijeli stvaranju ove povijesne sezone. Hvala navijačima na golemoj podršci i hvala svim mojim najbližim suradnicima za maksimalnu pomoć u radu s timom. Zahvaljujem i igračima koji su najodgovorniji za izuzetan uspjeh koji smo postigli”.

Već se sada priča tko bi mogao biti nasljednik Bišćanu. Najvjerojatni bi to mogao biti Slaviša Stojanović.

Ukoliko se pogled Igora Bišćana uskladi s vizijom kluba, nastavit ćemo zajedno

Predsjednik Milan: “Ovakvu odluku nikad nije lako donijeti, ali stojim pri njoj bez oklijevanja i vjerujem da je to u interesu Olimpije. Bez obzira na to, želim naglasiti da je Igor Bišćan obavio svoju zadaću u našem klubu u skladu s ciljevima. Želim mu sve najbolje i puno uspjeha u budućoj karijeri”.

Bišćan je osvojio dvostruku krunu, ali se gotovo cijele godine prenosilo kako su odnosi između njega i čelnika napeti, što je kulminiralo kad je Mandarić otpustio dvojicu Bišćanovih vjernih suradnika.

Šesti naslov prvaka

Igor Bišćan donio je Olimpiji šesti naslov prvaka Slovenije remijem kod Domžala. Susret je u 90. minuti prekinut zbog ulaska velikog broja ljubljanskih navijača u teren. Slavlje je odgođeno na desetak minuta, kada je sudačka nadoknada napokon mogla biti odigrana.

Time je postao treći hrvatski trener koji je osvoji jednu europsku (inozemnu) ligu ove sezone nakon što je Belgiju pokorio Ivan Lekos Club Bruggeom te Dean Klafurić, prijašnji pomoćnik Romea Jozaka, s varšavskom Legijom u Poljskoj.

Koliko su ga u Ljubljani zavoljeli navijači, najbolje oslikava video poslije utakmice na koju su upali igrači.

Više na linku.

One thought on “Bišćan nakon dvostruke krune dobio otkaz

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *